Oost, west, SPAtoilet best!

In de Volkskrant wijdde columnist Thomas Erdbrink recent zijn artikel aan hoe fijn hij de Japanse WC vind. Thomas Erdbrink is journalist en woont in Teheran, Iran, waar het normaal is om met een spuit die naast de WC hangt de billen schoon te maken.

We weten dat toiletpapier hier in Nederland de standaard is. Dankzij de Volkskrant en Thomas weten we dat de Japanners hun Japanse vernuft gebruiken in een automatisch toilet. SPAtoilet heeft dit systeem aangepast naar de Europese markt en verkoopt dit onder de merknaam SPAtoilet. 

Enfin, we hebben het nu over Iran en Japan, maar hoe zit het eigenlijk met de rest van de wereld? 

 

Noord-Amerika

In Noord-Amerika is het automatische toilet in opmars. Gemak dient immers de mens en het welvarende continent weet hoe het zich moet verwennen.

Wel is Noord-Amerika een van de meest conservatieve landen. Het is simpelweg geen onderwerp waar men over praat. Men gaat in films bijna nooit naar de WC! Dat maakt het lastig bespreekbaar en de diepgewortelde gewenning en verslaving aan onghygiënisch toiletpapier zal nog wel even voortbestaan. 

 

Zuid-Amerika

In Zuid-Amerika kunnen in grotere steden zoal Rio de Janeiro de riolen het niet aan om toiletpapier af te voeren. Doet men dat toch dan kan de riolering verstopt raken. Papier doet men daarom apart in het afval, wat milieu-onvriendelijker is en logistiek ook druk zet op de toch al drukke stad. De uitwerpselen van de mensen in Rio belanden gewoon in zee via de riolering. Daarom was er veel ophef over de kwaliteit van het water voorafgaande de Olympische Spelen in Rio in 2016; het zou te ongezond zijn.

Azië

Azië is misschien wel het meest verdeelde continent qua sanitair. In landen zoals Thailand, Iran, Japan en Korea gebruiken 90% van de mensen water om de billen op te frissen, ze weten bij wijze van spreke niet eens wat toiletpapier is. In China vind je vaak een ouderwets gat in de grond, en in India hebben honderdduizenden mensen niet eens toegang tot een toilet. 80% van de huishoudens in Japan heeft een volautomatische toiletbril zoals SPAtoilet; een met verwarmde WC-bril, verwarmde waterstraal en föhn om te drogen; er komt geen hand meer aan te pas!

Midden-Oosten

Hoewel er veel verschillende klasses en volken zijn in het Midden-Oosten is het meest voorkomend toch wel het bekende hurktoilet, voor ons ook wel bekend als Frans toilet of Turks toilet. Dit toilet is vaak niet meer dan een gat in de grond. Meestal met twee plateaus waar men de voeten op kan plaatsen. 

Afrika

In Afrika hebben ze meestal westerse toiletten, hoewel er regelmatig nog sanitaire voorzieningen ontbreken in dunbevolktere, afgelegen gebieden die Afrika rijk is. Het toilet bestaat soms uit niet meer dan een gat in de grond. 

 

Europa

Velen kennen het Franse hurktoilet, maar in Frankrijk is een bidet ook heel normaal, ze waren de uitvinders van het bidet in de 17e eeuw. Tegenwoordig vind je in Europa ook regelmatig een bidet in een Italiaans, Portugees en Spaans huishouden. Verder is het in Zuid-Europese landen vaak normaal dat men het toiletpapier in de prullenbak doet en niet doorspoelt. 

Een bezoekje aan het scheepvaartmuseum in Amsterdam leert dat de zeelieden hun behoefte overboord deden en zich schoonmaakten met het kwastige uiteinde van een touw dat normaal in het water hangt.

Mensen in Nederland gebruiken luxe soorten toiletpapier, vochtige doekjes en andere middelen om hygiënisch en schoon te blijven. Men is door de eeuwen heen vergeten dat water beter is dan vegen, daardoor heerst er een taboe en een drempel om een overstap te wagen naar een toilet met onderdouche.

In Nederland is SPAtoilet nu ruim 10 jaar actief, en we weten als geen ander hoe mensen worstelen met vragen of twijfels. Er is echter 1 ding dat als een paal boven water staat; mensen die SPAtoilet hebben, zijn er blij mee! We zijn onafhankelijk beoordeeld met (op het moment van schrijven van dit artiekel) een 9,1 en een veelgehoorde opmerking van klanten is dan ook dat ze het veel eerder hadden moeten nemen, of/en het aan iedereen warm aanbevelen.  

SPAtoilet kan helpen bij deze 6 kwalen, aandoeningen en beperkingen.

 

Verlies van mobiliteit

Meer dan 2 miljoen Nederlanders hebben last van de gevolgen van reuma. Maar ook andere spierziekten, een botbreuk, operatie of simpelweg hoge leeftijd kunnen de mobiliteit limiteren en het gevoel geven gehandicapt te zijn. 

Het verliezen van mobiliteit kan een simpel iets als de dagelijkse behoefte een lastige opgave maken. Het niet zelf kunnen doen van de behoefte kan onterend en frustrerend zijn. SPAtoilet helpt hier bij door de lastigste klus; het schoonmaken - weg te nemen en daarmee mensen zelfstandig het toilet te kunnen laten blijven gebruiken. Voor iedereen die het op dit moment lastig heeft met toiletbezoek is SPAtoilet niks minder dan een zege!

 

Comfort voor mensen met aambeien

Één op de drie Nederlanders heeft last van aambeien. 50% van de Nederlanders heeft ergens in het leven klachten door aambeien en 70% van de vrouwen krijgt er tijdens of na de zwangerschap mee te maken. Kortom: Aambeien is een grondig probleem en het is bepaald geen pretje om bij dergelijke klachten te moeten vegen. Het warme water van SPAtoilet is daarmee een verademing en biedt zorg en hygiëne.

Wat mensen echter nog wel is vergeten, is dat gebruik van toiletpapier ook een veroorzaker kan zijn van aambeien, omdat het irriteert.

 

Verstopping / constipatie

Als u op zoek bent naar een oplossing voor verstopping dan bent u op de juiste plek. De focus van SPAtoilet licht weliswaar op wellness en hygiëne, maar SPAtoilet is ook voorzien van een "enema" (darmspoeling) functie! U hoeft alleen maar op de knop te drukken, ontspannen, en SPAtoilet doet de rest (een precieze, wat hardere waterstraal spuit de anus in waardoor de ontlasting los komt). SPAtoilet is daarmee een ideale oplossing voor constipatie.

 

Prikkelbare darm syndroom / Irritable bowel syndrome

Prikkelbare darm syndroom speelt zich af in de dikke darm en omvat de volgende klachten:

 • Buikpijn
 • Opgeblazen gevoel
 • Verstopping of diarree
 • Winderigheid
 • Slijm in de ontlasting

Gelukkig kan prikkelbare darm syndroom redelijk goed onder de duim worden gehouden met veranderingen in de levensstijl zoals gezonder eten, minder stress etc, maar zelden zullen de klachten volledig verdwijnen. 

Mensen met prikkelbare darmsyndroom zullen vaker van het toilet gebruiken en daarom ook vaker vegen. Dat kan irritatie opleveren, schrale huid en andere klachten. Met een SPAtoilet vervangt u het excessieve toiletpapier gebruik met een zachte, warme waterstraal. Uw prikkelbare darm syndroom is daarmee draaglijker en minder vervelend om mee te leven.

 

Comfort voor ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn speelt zich af rond in principe de gehele spijsvertering. De darmwanden kunnen ontsteken en dat veroorzaakt uiteenlopende klachten van verstopping tot juist diarree, bloed in de ontlasting en buikpijn en krampen. Ook mensen met de ziekte van Crohn zullen vaker van het toilet gebruik maken. Dit kan vaak aanvoelen als een heel karwei, en vooral het vegen kan een vervelende of zelfs pijnlijke klus worden. SPAtoilet neemt deze klus weg en zorgt voor een zachte, schone schoonmaak en daarmee een draaglijker ziekteverloop.

 

Jeuk

Er zijn helaas veel klachten die toiletgebruik vervelend kunnen maken. De meeste klachten kunnen worden verzacht en soms ook verholpen met de toepassingen van SPAtoilet.

 We sluiten af met een algemene, herkenbare en simpele klacht die iedereen kent: Jeuk.

Jeuk rondom de anus kan niet alleen vervelend zijn, het is ook een signaal dat er iets niet helemaal goed is. Rondom de anus is dat meestal het resultaat van een onvolledige of niet correcte reiniging. Dat kan kloppen, want met toiletpapier kun je nooit zo goed reinigen als SPAtoilet doet, en hoe vaak je ook veegt, er blijven altijd resten ontlasting achter.

Jeuk leidt tot verergering van kwalen, en jeuk rond de anus is nu niet echt een plek waar je snel en makkelijk kunt krabben, zeker in het openbaar. SPAtoilet reinigt 100% hygiënisch en maakt schoner dan papier en/of vochtige doekjes. Het voorkomt tevens verspreiding van bacteriën omdat de handen dit niet verder verspreiden. 

SPAtoilet is niet alleen goed tegen de jeuk, maar het voorkomt ook ergere jeuk in de toekomst!

 

Het moge duidelijk zijn, met SPAtoilet wordt de ergste kwalen draaglijker. Het is geen wondermiddel, het is water, en water is altijd beter dan wrijven.

Bekijk ook 10 redenen om een SPAtoilet te hebben.

Stank hoeft niet te stinken.. Zin of onzin?

 

Misschien heeft u er wel eens van gehoord, "stank hoeft niet te stinken". Er wordt zelfs radio reclame voor gemaakt. De Geberit reclame is inmiddels bekroond met een Loden Leeuw in het programma Radar voor de meest irritante radiocommercial van 2017. 

Maar wat wordt er nu eigenlijk bedoeld?

Een analyse:

Wat is het?

Men bedoelt hier een toilet waar door middel van een lucht-filter vervelende geurtjes worden verwijderd, ook wel een geurvreter of geurverdrijver genoemd. Iedereen vind stank vervelend, dat is logisch. Daarom is het slimme marketing om te roepen dat stank tot het verleden kan behoren.

Hoe werkt dat?

Door middel van een afzuigsysteem en daartussen een filter met actieve koolstof worden vervelende geuren ook echt, merkbaar verminderd. Fijn toch?

Is dat nieuw?

Nee, dat bestaat al jaren. SPAtoilet heeft standaard een geurvreter ingebouwd. Het nieuwe is dat veel mensen het nog niet kennen.

Dat wil ik ook! Maar hoe?

Er zijn twee manieren om het te aan te schaffen:

 1. U vervangt de toiletpot met een pot die dit systeem heeft en wegwerkt in de muur. U moet uw muur daarom openbreken en uw bestaande toiletpot vervangen.
 2. U vervangt alleen de toiletbril met een SPAtoilet

Wat is de prijs van zo'n systeem?

De kosten variëren. Een rondgang op het internet laat al snel weten dat een toiletpot met het "nieuwe" systeem verkrijgbaar is vanaf ongeveer € 720,- (zonder arbeidskosten).  Dat vinden we niet goedkoop! De prijs van een SPAtoilet is € 745,- en daar krijg je veel meer voor!

Conclusie

Voor een geurfilter kan je natuurlijk de hele toiletpot vervangen, maar dat is eigenlijk best wel overdreven. Met een SPAtoilet vervangen we alleen de toiletzitting en heeft u niet alleen minder last van vervelende geurtjes, maar ook de voordelen van een automatisch bidet, verwarmde toiletzitting, verwarmd water én een föhn die droogt. Het geurfilter is slechts 1 van de vele voordelen van SPAtoilet. Zie ook hier 10 voordelen van SPAtoilet. En dat voor bijna dezelfde prijs, zonder breken, slopen en hoge arbeids - en materiaalkosten.

Bovendien is ons geurfilter energiezuinig - omdat de toiletbril een sensor heeft, gaat het filter pas aan als u plaatsneemt.

Wat ons betreft is het dus vrij duidelijk; een SPAtoilet is de beste oplossing.

TLDR: Samengevat in 1 zin:

Een geurfilter om de stank te verdrijven is handig, maar in aanschaf los bijna net zo duur als een compleet SPAtoilet - daarmee hebt u, naast minder stank ook een frisse bips!

Met een SPAtoilet hoeft u niet te slopen of breken.

 

Voordelen van SPAtoilet voor vrouwen

 

Voel je fris, voel je goed, dat is wat SPAtoilet doet.

Als u een vrouw bent en dit artikel leest, vermoeden wij dat u op zijn minst geïnteresseerd bent in een schoon en fris gevoel gedurende de hele dag. Misschien doet u al het een en ander om dit te verbetereren. Maar waarom niet letterlijk van top tot teen een schoon en fris gevoel? SPAtoilet is een geavanceerde toiletzitting met onderdouche (spoelföhninstallatie) daarmee is persoonlijke en discrete frisheid binnen handbereik. 

Het is geen geheim dat meeste vrouwen meer dan eens de dokter hebben bezocht wegens blaasontsteking, schimmelinfectie of urineweginfectie. Geen pretje, op z'n zachtst gezegd. Vrouwen hebben het al druk genoeg om naast alles ook naar de dokter te gaan voor dit soort kwalen. En wat is de primaire oorzaak? Onjuist gebruik van toiletpapier. Een SPAtoilet kan effectief het gehele genitale gebied schoonmaken waardoor de gemene bacteriën veel effectiever en efficiënter worden verwijderd dan met wc-papier.

Menstruatie:

Gedurende de menstruatie kunnen bloed en vaginale afscheiding zich ophopen. Waar toiletpapier dit grotendeels wegveegt laat het altijd resten achter. Dit kan nare geurtjes veroorzaken en ongemakkelijk zijn.

Een SPAtoilet kan effectief de vaginale geur bestrijden tijdens de menstruatie. Tevens is een SPAtoilet een zachtere reinigingsbeleving die rekening houdt met de gevoeligheid. U kunt namelijk de watertemperatuur en waterdruk gewoon instellen. Daarmee is het perfect voor deze zware tijd van de maand.

Om dezelfde redenen kan een SPAtoilet zeer voordelig werken voor diegenen met een schimmelinfectie. Een SPAtoilet kan een schimmelinfectie weliswaar niet genezen, maar het maakt het proces van genezing en omgang met schimmelinfectie een stuk comfortabeler en minder gênant.

Zwangerschap

Zwangerschap zet spanning op het lichaam. Deze spanning kan aambeien veroorzaken, wat pijnlijk en oncomfortabel is. In zo'n geval wordt toiletpapier een erg pijnlijke aangelegenheid. Maak je het niet goed schoon dan kan het gaan zweren met alle gevolgen van dien. SPAtoilet lost dit probleem op. Een SPAtoilet helpt bij het kalmeren van de pijn en irritatie van de aambijen, in tegenstelling tot toiletpapier wat de pijn simpelweg verergert.

Een zwangerschap maakt vaak simpele dingen moeilijker; iets simpels als het toiletpapier pakken kan al een stuk lastiger zijn dan normaal. Het bereiken van de juiste plek wordt zelfs een lastige opgave. Een SPAtoilet lost dit op door een optimale reiniging te bieden met een druk op de knop.

Na de geboorte treedt regelmatig fijngevoeligheid op. Deze extra gevoeligheid kan iets simpels als het gebruik van WC-papier pijnlijk maken voor uw bips. Een SPAtoilet lost dit op met een verwarmde, tedere waterstraal. Het SPAtoilet heeft zelfs de optie om bellen te blazen in de waterstraal. Dit proces maakt de wascyclus nóg zachter en met de föhn en haar warme lucht die u droogt bent u in staat een pijnvrij een toiletbezoek te ervaren.

Kort samengevat:

Er zijn veel voordelen om een SPAtoilet te hebben. Een SPAtoilet is zacht en teder waar papier dat niet is. Het biedt een betere, hygiënischere ervaring dan toiletpapier kan bieden. SPAtoilet kan de darmen stimuleren bij verstopping. En voor hen met verlies van mobiliteit of motoriek helpt SPAtoilet het terugwinnen van vrijheid en waardigheid door zelfstandig naar de WC te kunnen blijven gaan.

Tot slot, grote kans is dat het een regelrechte hit is bij de vrienden en familie. Met een SPAtoilet voeg je stijl, comfort en luxe aan de WC. Dit zijn nog altijd slechts een paar van de geweldige redenen om een SPAtoilet te nemen, dus waar wacht je op? Bestel nu!  

Bekijk ook 10 redenen waarom een SPAtoilet een juiste keuze is.

Stank hoeft niet te stinken, zin of onzin?

Geberit en Frissebips.nl bevelen u SPAtoilet aan!

Frisse Bips, Bidetdouche en Geberit, producenten en verkopers van toiletpotten en meer saniatair voor extra hygiëne beveelt het merk SPAtoilet van harte aan.

Let wel op, want de enige waar u de echte  SPAtoilet vindt, is hier, op spatoilet.com! 

Geberit levert veel verschillende systemen zoals aqua clean en duofresh. Dit zijn meestal grote, dure systemen die veel ruimte innemen in zowel uw toilet als uw budget. SPAtoilet past echter op vrijwel iedere WC-pot en heeft geen verbouwing nodig. Zo past een SPAtoilet op de meeste potten van de merken zoals:

Villeroy & Boch, Ideal Standard, Keramag, Laufen, Plieger, Vitra, Grohe, Maro d'Italia, Saniclass, Coway, Spalet, FrisseBips, Royal Plaza, Duravit, Geberit en daarmee vrijwel alle potten van winkels zoals baderie, sanitairwinkel maar ook de bouwmarkten en lokale sanitair zaken. 

SPAtoilet geeft als enige 3 jaar garantie, heeft de toiletzitting aangepast aan de Europese markt en is met 10 jaar ervaring de meest ervaren aanbieder!

10 redenen waarom u vandaag nog een SPAtoilet moet hebben.

 

 

1: Water is schoner dan papier. 

Poepbacteriën kunnen dwars door maarliefst 10 (!) lagen toiletpapier heen gaan. 

En stel eens voor, als er resten van uitwerpselen op uw hand zitten, dan wilt u de handen toch niet met een papiertje schoonmaken? U wilt water en zeep! 

De billen zijn een zeer gevoelig gebied waar we met zorg en hygiëne om moeten gaan. Papier is NIET de beste oplossing voor hygiëne, maar, zoals ze in veel landen al heel lang doen; water is de beste oplossing.

 

 

2: Met een SPAtoilet bespaart u op de kosten van toiletpapier

Weet u hoeveel u uitgeeft aan toiletpapier? 1 pak is misschien niet duur, maar het tikt op jaarbasis behoorlijk aan.

Een "voordeel"pak papier is al gauw € 15,-  en daar slijt u er jaarlijks meerdere van, afhankelijk van uw huishouden. Maar dan zijn er ook soms nog vochtige doekjes of andere speciale zaken die voor de WC worden gekocht. Net als luchtverfrisser - vaak een chemisch gemaakt geurtje. Spatoilet filtert stank weg, dus de dure luchtverfrisser kan eigenlijk ook de deur uit. 

 

 

3: SPAtoilet is minder belastend voor het milieu dan het gebruik van toiletpapier

Voor (toilet)papier worden bomen gekapt, dat weten we allemaal. Normaal papier kunnen we gelukkig naar de papierbak brengen om te recyclen, maar toiletpapier gaat in de pot en wordt niet hergebruikt. Water wordt wel hergebruikt en we hebben het genoeg. Red het bos, neem een Spatoilet!

De hoeveelheid papier die een bezitter van Spatoilet nog gebruikt is maar een fractie van iemand die geen Spatoilet heeft. Bovendien wordt toiletpapier verpakt in plastic en naar de supermarkt gebracht met vervoersmiddelen die benzine verbruiken; allemaal vervuilende factoren!

 

 

 

4: Een Spatoilet helpt bij gezondheidsproblemen en het voorkomen er van

Iemand die last heeft van verstopping of aambeien heeft ontzettend veel baat bij een Spatoilet. Ons systeem heeft een speciale "enema" (darmspoeling) functie die de waterdruk zodanig opvoert waardoor uw darmen een spoeling krijgen en u van uw verstopping af bent!

Mensen met aambeien hoeven niet meer tegen de pijn van toiletpapier op te kijken. Het warme water reinigt zonder schuren en smeren en de pijn die aambeien daarbij geven, behoren tot het verleden.

 

 

5: Een SPAtoilet voegt luxe toe aan uw badkamer

Wilt u luxe in uw badkamer maar wilt u niet verbouwen? Of hebt u beperkte ruimte in de badkamer?

Een SPAtoilet is de ultieme upgrade voor badkamer en toilet. Iedereen heeft een WC, douche en wastafel, maar niet iedereen heeft een SPAtoilet. Mensen zullen onder de indruk zijn en versteld staan van het SPAtoilet in uw WC, een modern en mooi staaltje techniek.

 

 

 

6: Het is een goede opstap voor kinderen

Een goede persoonlijke hygiëne is iets wat we willen voor al onze kinderen. De billen wassen na iedere "grote boodschap" is een goede manier om kinderen te leren wat een juiste manier is om WC-hygiëne te handhaven en een juiste gewoonte aan te leren.

Persoonlijke hygiëne is belangrijk voor kinderen en het helpt ze voorkomen ziek te worden door het elimineren van poepresten en bacteriën.

 

 

7: Het voorkomt verstopping van het toilet

Zoals u nu onderhand begrijpt, met een SPAtoilet gebruikt u minder toiletpapier. En dat is niet alleen goed voor uw portemonnee, dat is ook nog is goed bij het voorkomen van verstoppingen in uw toilet, afvoerpijpen en riolering. De overheid waarschuwt tegen vochtige doekjes door het toilet - die heeft u met een Spatoilet gelukkig niet meer nodig!

Fabrikanten van toiletpapier zeggen natuurlijk dat toiletpapier niet verstopt. Maar een grote hoeveelheid kan soms toch uw toilet of systeem erachter verstoppen. Een verstopping repareren kan in de kosten hard oplopen en kan erg vervelend zijn.

En hebt u een Sani-Broyeur of een toiletpomp? Deze systemen zijn extra gevoelig voor verstopping. 

Met een SPAtoilet gebruikt u hoogstens een paar papiertjes om uzelf snel droog te deppen, een immens verschil. De levensduur van uw leidingen en de kans op verstopping worden aanzienlijk verminderd.

8: Een SPAtoilet is beter dan een los bidet

Uw badkamer of helemaal uw WC ruimte heeft maar beperkt ruimte. Een apart bidet kan er mooi uit zien. Het is echter erg onpraktisch; in Nederland hebben de meeste badkamers niet de ruimte of de aansluitingen. Bovendien hebt u geen zin in een verbouwing van de ruimte en al helemaal niet in de kosten die daarbij komen kijken. Vervolgens heeft een bidet niet altijd dezelfe watertemperatuur en u moet alsnog zelf een aantal (soms lastige) handelingen doen.

Een SPAtoilet neemt geen extra ruimte in beslag. Het is enkel een nieuwe, automatische toiletzitting die op de huidige pot wordt gemonteerd. U stelt de positie van de spuitkop in. U kunt zelf de temperatuur instellen terwijl u zit. U kunt de waterdruk kiezen, en u kunt de spuitkop laten oscilleren of pulseren. Kortom, gemak, luxe en wellness! 

 

9: Een SPAtoilet heeft een verwarmde zitting en klapt niet hard dicht

Naar het toilet gaan in de winter kan een klappertandende klus zijn met een koude WC. Het voelt alsof u op een zak ijs zit.

Doortrekken met de klep omhoog zorgt ervoor dat er duizenden bacteriën de lucht in worden geslingerd, dus u doet de klep dicht. Vervolgens maakt u het hele huis wakker door de klap van de klep. 

Deze problemen verdwijnen met een SPAtoilet. Een Spatoilet heeft een verwarmde toiletbril (instelbaar op 3 standen) en door het speciale soft-close systeem klapt de toiletbril niet dicht, maar sluit het langzaam en zachtjes. 

 

 

10: Al met al is een SPAtoilet superstoer om te hebben

Iedereen die gaat zitten op een bril, die verwarmd wordt, en volautomatisch schoonspoelt en droogt voelt zich meteen als koning te rijk. Toiletzittingen met onderdouche zijn nog altijd redelijk onbekend in Nederland maar ze worden steeds populairder nu mensen beter beginnen te snappen wat het doet om te gezonder, hygiënischer en luxer te leven.

Een SPAtoilet maakt uw leven makkelijker, houdt u schoon en fris, bespaart geld en fascineert uw vrienden en familie.

 

 

Zo installeert u Spatoilet zelf thuis

Blog

Tegeltjeswijsheid

Iedereen kent ze wel, de tegeltjes met wijsheid op de WC.

Wij bij Spatoilet geven daar natuurlijk onze eigen draai aan!

 

 • Al is papier nog zo gewoon, water maakt het beter schoon
 • Met een Spatoilet denkt u na het laatste vel, wie na mij komt, die redt zich wel
 • Gebruik in deze dure tijden, uw toiletpapier aan beide zijden? Neen, het is beter én goedkoper ten alle tijde, uw Spatoilet niet te vermijden.
 • Mensen doe de bril maar plat, schoonmaken doen we tegenwoordig nat!
 • Papier is om te schrijven, water is om schoon te blijven
 • Het is beter te spoelen, dan het uitwrijven voelen

Heeft u ook een goede spreuk? Deel hem met ons via Facebook!

Najaars actie

Spatoilet bestaat 10 jaar! 

En dat moet natuurlijk gevierd worden.

We hebben voor iedereen een cadeau; tot en met het einde van 2017 krijgt u € 50,- euro korting op uw bestelling van uw Spatoilet!

Gebruik de code WEB17 in uw bestelling als u de kortingscode kunt invullen, of bel ons op 072 5629 269

Bekijk de video om te zien wat een Spatoilet doet

Blog