Wmo vergoeding

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een Wmo vergoeding voor uw toilet? Uw gemeente voert deze uit. informeer daar, Wmo staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning. Deze wet stimuleert dat mensen worden geholpen om thuis zelfredzaam te blijven.

Met een Wmo vergoeding krijgt u hulpmiddelen vergoed waarmee u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. De ene gemeente verleent wel vergoeding voor een aangepast toilet de andere niet. Wellicht komt u dus in aanmerking voor vergoeding voor de aanschaf en installatie van een Spatoilet®!

Hoe weet u of u in aanmerking komt voor een Wmo vergoeding?

Volg eenvoudig de stappen en weet waar u terecht kunt!

Stap 1:
U informeert bij uw gemeente naar de mogelijkheid tot ondersteuning voor de aanschaf en installatie van een Spatoilet®.

Tip: ​Gemeenten voeren de Wmo vaak uit via een ‘Wmo-loket’ of een ‘sociaal-loket’. Bij de meeste gemeenten kunt u de aanvraag telefonisch of online via een Wmo formulier aanvragen. Niet alle gemeenteambtenaren zijn bekend met een toiletzitting inclusief bidet, u kunt in dit geval informatie van Spatoilet® (bijvoorbeeld: een advertentie van Spatoilet® of een afdruk van de website) laten zien. Dan ziet de ambtenaar waar u het over heeft.

Stap 2:
De gemeente doet vervolgens een onderzoek naar uw persoonlijke situatie. Op die manier onderzoekt de gemeente of u voor ondersteuning in aanmerking komt.

Stap 3:
Als de gemeente uw aanvraag accepteert voor de aanschaf van een Spatoilet®, dan geven wij een offerte af: aan u persoonlijk, of rechtstreeks aan de gemeente.

Uw gemeente kan positief beslissen op uw verzoek, onder het stellen van voorwaarden, bijvoorbeeld een (terugbetalingsregeling of een gedeeltelijke vergoeding.

Stap 4:
De Gemeente geeft ons vervolgens opdracht het Spatoilet® bij u te plaatsen. Wij maken dan telefonisch een afspraak met u voor de plaatsing van het Spatoilet® . Na plaatsing zenden wij onze factuur aan de Gemeente.

Stap 5:
Zijn er vragen of doen er zich storingen voor? Neem dan rechtstreeks contact op met ons via telefoonnummer: 06-53143234. Spatoilet® geeft als enige aanbieder ​3 jaar garantie​ na plaatsing en levenslang service tegen meerprijs.