Wmo vergoeding

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een vergoeding op basis van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) voor de aanschaf van een toiletzitting met onderdouche of wc bril met bidet functie ? Uw gemeente is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de Wmo. Het doel van de Wmo is o.a. dat inwoners worden gestimuleerd om langer zelfstandig te blijven wonen. Informeer dan ook bij uw gemeente. Meestal is er per gemeente een zogenoemd Wmo-loket of Sociaal-loket. 

Met een Wmo vergoeding krijgt u hulpmiddelen vergoed waarmee u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Het beleid per gemeente verschilt sterk: de ene gemeente verleent wel vergoeding voor een toilet met onderdouche, een andere niet. Wellicht komt u dus in aanmerking voor vergoeding voor de aanschaf en installatie van een Spatoilet®.

Hoe weet u of u in aanmerking komt voor een Wmo vergoeding?

Volg eenvoudig de stappen en weet waar u terecht kunt!

Stap 1:
U informeert bij uw gemeente naar de mogelijkheid tot ondersteuning voor de aanschaf en installatie van een Spatoilet®.

Tip: ​Gemeenten voeren de Wmo vaak uit via een ‘Wmo-loket’ of een ‘sociaal-loket’. Bij de meeste gemeenten kunt u de aanvraag telefonisch of online via een Wmo formulier aanvragen. Niet alle gemeenteambtenaren zijn bekend met een toiletzitting inclusief bidet, u kunt in dit geval informatie van Spatoilet® (bijvoorbeeld: een advertentie van Spatoilet® of een afdruk van de website) laten zien. Dan ziet de ambtenaar waar u het over heeft. Als u een aanvraagformulier bij de gemeentelijke instantie indient, kunt u ook ons op de hoogte stellen. Wij kunnen de gemeente dan alsvast een offerte voor de plaatsing uitbrengen; dit kan een en ander bespoedigen.

Stap 2:
De gemeente doet vervolgens een onderzoek naar uw persoonlijke situatie. Op die manier onderzoekt de gemeente of u voor ondersteuning in aanmerking komt.

Stap 3:
Als de gemeente uw aanvraag accepteert voor de aanschaf van een Spatoilet®, dan geven wij een offerte af: aan u persoonlijk, en veelal ook rechtstreeks aan de gemeente. (Zie ook bij Tip hiervoor onder pt. 1).

Uw gemeente kan positief beslissen op uw verzoek, onder het stellen van voorwaarden, bijvoorbeeld een terugbetalingsregeling of een gedeeltelijke vergoeding.

Stap 4:
De Gemeente geeft ons vervolgens opdracht het Spatoilet® bij u te plaatsen. Wij maken dan telefonisch een afspraak met u voor de plaatsing van het Spatoilet® . Na plaatsing zenden wij onze factuur aan de Gemeente.

Stap 5:
Zijn er vragen of doen er zich storingen voor? Neem dan rechtstreeks contact op met ons via telefoonnummer: 06-53143234. Spatoilet® geeft als enige aanbieder ​5 jaar garantie​ na plaatsing en daarna een uitstekende service.